WIELKANOC

pasta z groszku
Banalnie prosta do przygotowania pasta z groszku, z dużą ilością bazylii. Świetna na kanapki lub jako dip do warzyw.
zupa z buraka
Przepyszna zupa krem z buraków z dodatkiem imbiru i tymianku, która rozgrzeje Cię w jesienne i zimowe dni!
pasta z bakłażana
Pasta z pieczonego bakłażana, tak pyszna, że znika w dosłownie błyskawicznym tempie. Jest aromatyczna, zdrowa i łatwa do przygotowania, a
dyniowa fasolka
Dyniowa fasolka inspirowana fasolką po bretońsku. Zamiast pomidorów użyłam dyni piżmowej i podkreśliłam jej smak bogatą mieszanką przypraw.
brukselka
Brukselka nie musi być nudna - upieczona z dodatkiem wyrazistego octu balsamicznego i słodkiej żurawiny to coś pysznego!
sałatka ziemniaczana
Kolorowa sałatka ziemniaczana z rzodkiewką, groszkiem, czerwoną cebulą i kwaskowatym, musztardowym sosem na bazie oliwy. Gotowa w 25 minut!
chrupiący bakłażan
Z pomocą tego przepisu wyczarujecie idealnie chrupiące z zewnątrz i cudownie rozpływające się wewnątrz kawałki bakłażana!
fava pasta z grochu
asta z grochu, grecka fava, to świetna alternatywa dla hummusu. Może być pastą do kanapek, dipem do warzyw a nawet
curry z burakiem
Curry o łagodnym, ale bogatym smaku, do którego wykorzystałam dość nietypowy dla tego dania składnik - buraka. Jego delikatna słodycz
puree z groszku
Czosnkowe puree z groszku z kokosową nutą, którego dodatek przekształci zwyczajny obiad w niezwykłe danie!
Gotuj pysznie z roślin!
Zapisz się, żeby otrzymywać roślinne inspiracje prosto na swoją skrzynkę!