wegański makaron z łososiem
BEZGLUTENOWE,  DANIA GŁÓWNE,  PRZEPISY WEGAŃSKIE,  SZYBKIE - DO 25 MINUT

Wegański makaron z „łososiem”

Ten makaron jest totalnie przepyszny i moim zdaniem to najlepszy sposób na wykorzystanie łososiowej marchewki. Jeśli masz już gotową marchewkę to przygotowanie tego dania będzie superszybkie i bardzo, bardzo proste.

WSKAZÓWKI

  • w tym przepisie soli używamy tylko do ugotowania makaronu, nie przerażajcie się jej ilością, makaron wchłonie tylko część
  • jeśli nie możesz jeść glutenu, użyj dowolnego makaronu bezglutenowego (polecam np. makaron z ciecierzycy)
  • jeśli nie masz kaparów, świetnie sprawdzą się również oliwki, zarówno zielone jak i czarne

wegański makaron z łososiem

Wegański makaron z łososiem

Czas: 15 minut
Porcje: 3

SKŁADNIKI

300 g dowolnego makaronu (u mnie reginette)
1 szklanka wędzonej łososiowej marchewki
1 słoiczek (100 g) kaparów (można zastąpić oliwkami)
3 łyżki (45 ml) oliwy
2 garści rukoli
świeżo mielony czarny pieprz
2 łyżki soli

PRZYGOTOWANIE

  1. Makaron gotuję według instrukcji na opakowaniu w wodzie z 2 łyżkami soli.
  2. Ugotowany makaron odcedzam i przekładam z powrotem do garnka. Dodaję wszystkie składniki, mieszam i podaję.
Podziel się tym na Facebooku

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *