SZYBKIE – DO 25 MINUT

podpłomyki
Bardzo proste i szybkie podpłomyki z zatarem (arabską mieszanką z ziół i sezamu), które nie mogą się nie udać.
makaron z bobem
Makaron w przepysznym sosie maślano-cytrynowym, który zrobicie bez użycia masła! Jest to danie o świetnym, oryginalnym smaku, które nie wymaga
dal
Indyjski dal bazujący na czerwonej soczewicy jest rozgrzewający, aromatyczny i bardzo sycący, a przygotujecie go w 25 minut.
Cudowne, miękkie ciasteczka, mocno cytrynowe, z posmakiem maku. Głównym składnikiem jest tutaj ciecierzyca, której w smaku nie wyczujecie choćbyście nie
Pilaf (potrawa z gotowanego ryżu) w marokańskiej wersji, czyli z dodatkiem suszonych owoców, orzechów oraz aromatycznych przypraw.
Przepyszny parmezan z 3 składników (i to licząc sól), gotowy w całe 6 minut! Jego dodatkowym atutem jest to, że
Pak choi smażony na patelni w sosie sojowym z syropem klonowym i imbirem. Ciekawa przystawka na imprezę lub zdrowy dodatek
Rewelacyjny przepis na boczniaki naśladujące szarpaną wieprzowinę, które kradną serca nie tylko wegan, ale też mięsożerców. Gotowe w 25 minut.
Spaghetti z czarnej fasoli z bogatym w smaku sosem bolońskim na bazie alternatywy mięsa mielonego Naturli z czerwonym winem.
Omlet bezglutenowy, bez użycia jajek. Pyszny i puszysty, czyli wegańsko bez kompromisów!