SZYBKIE – DO 25 MINUT

boczniaki gyros
Boczniaki udające gyrosa podane z tzatzikami na sojowym jogurcie, czyli tradycyjne mięsne danie w 100% roślinnej wersji!
boczniaki
Boczniaki, które można podać na ciepło, na przykład z czarnym ryżem, kaszą czy makaronem, ale również na zimno z pieczywem.
tofunese
Fusilli tofunese to wegańska wariacja na temat spaghetti bolognese. Mięso w sosie zastępuje pokruszone tofu. Danie gotowe w 20 minut!
sałatka z fenkułem
Niecodzienna sałatka, w której słodkawy burak, anyżkowy fenkuł, gorzkawe orzechy włoskie oraz kardamon łączą się w niezwykłą całość!
pasta z groszku
Banalnie prosta do przygotowania pasta z groszku, z dużą ilością bazylii. Świetna na kanapki lub jako dip do warzyw.
sałatka ziemniaczana
Kolorowa sałatka ziemniaczana z rzodkiewką, groszkiem, czerwoną cebulą i kwaskowatym, musztardowym sosem na bazie oliwy. Gotowa w 25 minut!
chrupiący bakłażan
Z pomocą tego przepisu wyczarujecie idealnie chrupiące z zewnątrz i cudownie rozpływające się wewnątrz kawałki bakłażana!
puree z groszku
Czosnkowe puree z groszku z kokosową nutą, którego dodatek przekształci zwyczajny obiad w niezwykłe danie!
makaron z tofubekonem
Obłędny makaron z idealnie chrupiącym bekonem z tofu oraz groszkiem, który przygotujesz w nie więcej niż 25 minut!
sałatka z arbuzem
Totalnie prosta do przygotowania letnia sałatka z arbuzem, która świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub lekki lunch czy