PRZEPISY WEGAŃSKIE

owsianka kalafiorowa
"Owsianka" z kalafiora, która zaskakuje swoim smakiem! Niskokaloryczna, niskowęglowodanowa i bardzo zdrowa.
steki z arbuza
Steki z arbuza, czyli pomysł na przyrządzenie arbuza w wersji wytrawnej, który, mimo, że może wydawać się dziwny, jest naprawdę
frytki z kalarepy
Frytki z kalarepy z delikatną panierką z mąki z ciecierzycy, podane z jogurtowym dipem curry. Świetne jako przekąska czy dodatek
kotlety z botwiną
Roślinne kotlety z ryżu i fasoli podane na musie z botwiny z dodatkiem imbirowej nuty.
smoothie bowl
Pomysł na przepyszne, letnie śniadanie, które smakuje jak waniliowe lody, a przy okazji jest bardzo zdrowe i sycące.
klopsiki w sosie koperkowym
Obłędne roślinne klopsiki w pysznym sosie koperkowym, które nie wymagają wielu składników ani wiele pracy.
risotto z brokułem
Bardzo proste risotto z brokułem i cytrynową nutą, które zrobisz w 30 minut.
naleśniki z bobem
Proste naleśniki z farszem ze zblendowanego bobu i tofu, które przypominają smakiem ruskie.
wegańskie ciasto
Truskawki zawinięte w przepyszne kokosowe ciasto, w którym nie ma jajek, masła, mleka, cukru ani glutenu, a ich przygotowanie zajmuje
makaron z kalarepą
Penne w cudownie kremowym, ostrym, orzechowym sosie z cukinią i kalarepką, którą wykorzystujemy tutaj w całości, z liśćmi!
Zapisz się do newslettera i otrzymaj

darmowy mini e-book, z którym nauczysz się przyprawiać potrawy!

Z e-booka dowiesz się:

– jakich przypraw używać do konkretnych warzyw

– które przyprawy pasują do siebie nawzajem

– jak przyprawiać jedzenie w ciekawy sposób