PRZEPISY WEGAŃSKIE Metoda talerza, czyli jak dobrze skomponować posiłek Metoda talerza pozwala Ci w wizualny sposób dobrać odpowiednie ilości poszczególnych składników, tak żeby dostarczyć sobie wszystkiego, co potrzebne. Fusilli tofunese Fusilli tofunese to wegańska wariacja na temat spaghetti bolognese. Mięso w sosie zastępuje pokruszone tofu. Danie gotowe w 20 minut! Wegańska grochówka 2.0 Grochówka nie potrzebuje dodatku mięsa, żeby była pyszna, a ten przepis jest dowodem na to, że to przyprawy w największym Chrupiący groch Zdrowsza, chrupiąca przekąska do wieczornego filmu lub serialu. Wymaga tylko namoczenia grochu przez parę godzin i podsmażenia go na patelni. Steki portobello (wegańskie) Soczyste, wegańskie steki z pieczarek portobello w aromatycznej marynacie. Szybkie do przygotowania, świetne z grilla jak i z patelni. Sałatka z fenkułem i burakiem w kardamonowym sosie Niecodzienna sałatka, w której słodkawy burak, anyżkowy fenkuł, gorzkawe orzechy włoskie oraz kardamon łączą się w niezwykłą całość! Prowansalskie pieczone ziemniaki z lawendą Pieczone ziemniaki, inspirowane prowansalskimi polami lawendy, które wypełnią Twój dom przepięknym zapachem! Siemiezan, czyli wegański parmezan z siemienia lnianego Ten wegański parmezan to świetny sposób na przemycenie do diety super zdrowego siemienia lnianego w przepysznie smakującej formie. Pasta z groszku z bazylią Banalnie prosta do przygotowania pasta z groszku, z dużą ilością bazylii. Świetna na kanapki lub jako dip do warzyw. Imbirowy krem z buraka Przepyszna zupa krem z buraków z dodatkiem imbiru i tymianku, która rozgrzeje Cię w jesienne i zimowe dni! « Previous 1 2 3 4 5 … 15 Next »