PRZEPISY WEGAŃSKIE

chrupiący bakłażan
Z pomocą tego przepisu wyczarujecie idealnie chrupiące z zewnątrz i cudownie rozpływające się wewnątrz kawałki bakłażana!
fava pasta z grochu
asta z grochu, grecka fava, to świetna alternatywa dla hummusu. Może być pastą do kanapek, dipem do warzyw a nawet
curry z burakiem
Curry o łagodnym, ale bogatym smaku, do którego wykorzystałam dość nietypowy dla tego dania składnik - buraka. Jego delikatna słodycz
puree z groszku
Czosnkowe puree z groszku z kokosową nutą, którego dodatek przekształci zwyczajny obiad w niezwykłe danie!
wegańska chałka
Prosta, szybka (jak na drożdżowe ciasto) i absolutnie przepyszna! Chałka z tego przepisu jest delikatna, puszysta, mięciutka i ma bardzo
dyniowa zapiekanka
Rozpływająca się w ustach zapiekanka, o delikatnym, niemalże maślanym smaku, posypana banalnie prostym do przygotowania domowym parmezanem!
makaron z tofubekonem
Obłędny makaron z idealnie chrupiącym bekonem z tofu oraz groszkiem, który przygotujesz w nie więcej niż 25 minut!
sałatka z arbuzem
Totalnie prosta do przygotowania letnia sałatka z arbuzem, która świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub lekki lunch czy
kanapka z jajkiem
Wegańska alternatywa dla kanapek z jajkiem, której smak naprawdę przypomina oryginał!
sałatka z czarnym ryżem
Banalnie prosta w przygotowaniu sałatka z czarnym ryżem i letnim akcentem w postaci moreli.
Zapisz się do newslettera i otrzymaj

darmowy mini e-book, z którym nauczysz się przyprawiać potrawy!

Z e-booka dowiesz się:

– jakich przypraw używać do konkretnych warzyw

– które przyprawy pasują do siebie nawzajem

– jak przyprawiać jedzenie w ciekawy sposób