PRZEPISY WEGAŃSKIE

boczniaki gyros
Boczniaki udające gyrosa podane z tzatzikami na sojowym jogurcie, czyli tradycyjne mięsne danie w 100% roślinnej wersji!
boczniaki
Boczniaki, które można podać na ciepło, na przykład z czarnym ryżem, kaszą czy makaronem, ale również na zimno z pieczywem.
Metoda talerza pozwala Ci w wizualny sposób dobrać odpowiednie ilości poszczególnych składników, tak żeby dostarczyć sobie wszystkiego, co potrzebne.
tofunese
Fusilli tofunese to wegańska wariacja na temat spaghetti bolognese. Mięso w sosie zastępuje pokruszone tofu. Danie gotowe w 20 minut!
wegańska grochówka
Grochówka nie potrzebuje dodatku mięsa, żeby była pyszna, a ten przepis jest dowodem na to, że to przyprawy w największym
chrupiący groch
Zdrowsza, chrupiąca przekąska do wieczornego filmu lub serialu. Wymaga tylko namoczenia grochu przez parę godzin i podsmażenia go na patelni.
steki portobello
Soczyste, wegańskie steki z pieczarek portobello w aromatycznej marynacie. Szybkie do przygotowania, świetne z grilla jak i z patelni.
sałatka z fenkułem
Niecodzienna sałatka, w której słodkawy burak, anyżkowy fenkuł, gorzkawe orzechy włoskie oraz kardamon łączą się w niezwykłą całość!
pieczone ziemniaki
Pieczone ziemniaki, inspirowane prowansalskimi polami lawendy, które wypełnią Twój dom przepięknym zapachem!
wegański parmezan
Ten wegański parmezan to świetny sposób na przemycenie do diety super zdrowego siemienia lnianego w przepysznie smakującej formie.