PRZEKĄSKI

pieczona kapusta
Pieczona kapusta w sojowej marynacie podana ze słodko-kwaśnym sosem i tahini. Danie niewymagające dużo pracy, a przy tym efektowne.
chlebek z patelni
Pol roti, czyli chlebek wywodzący się ze Sri Lanki, który Cię zaskoczy - z mieszanki mąki pszennej i wiórków kokosowych.
szybka focaccia
Delikatna, puszysta, mięciutka, idealna! Focaccia dokładnie taka jak z włoskiej piekarni, która nie wymaga dużo czasu ani pracy.
chrupiący groch
Zdrowsza, chrupiąca przekąska do wieczornego filmu lub serialu. Wymaga tylko namoczenia grochu przez parę godzin i podsmażenia go na patelni.
pasta z groszku
Banalnie prosta do przygotowania pasta z groszku, z dużą ilością bazylii. Świetna na kanapki lub jako dip do warzyw.
chrupiący bakłażan
Z pomocą tego przepisu wyczarujecie idealnie chrupiące z zewnątrz i cudownie rozpływające się wewnątrz kawałki bakłażana!
fava pasta z grochu
asta z grochu, grecka fava, to świetna alternatywa dla hummusu. Może być pastą do kanapek, dipem do warzyw a nawet
frytki z kalarepy
Frytki z kalarepy z delikatną panierką z mąki z ciecierzycy, podane z jogurtowym dipem curry. Świetne jako przekąska czy dodatek
drożdżówki
Przepyszne, puchate, wegańskie drożdżówki z owocami i masą kruszonki, w odrobinę zdrowszej wersji, bo z dodatkiem mąki orkiszowej.
podpłomyki
Bardzo proste i szybkie podpłomyki z zatarem (arabską mieszanką z ziół i sezamu), które nie mogą się nie udać.