PRZEKĄSKI

pasta z groszku
Banalnie prosta do przygotowania pasta z groszku, z dużą ilością bazylii. Świetna na kanapki lub jako dip do warzyw.
chrupiący bakłażan
Z pomocą tego przepisu wyczarujecie idealnie chrupiące z zewnątrz i cudownie rozpływające się wewnątrz kawałki bakłażana!
fava pasta z grochu
asta z grochu, grecka fava, to świetna alternatywa dla hummusu. Może być pastą do kanapek, dipem do warzyw a nawet
frytki z kalarepy
Frytki z kalarepy z delikatną panierką z mąki z ciecierzycy, podane z jogurtowym dipem curry. Świetne jako przekąska czy dodatek
drożdżówki
Przepyszne, puchate, wegańskie drożdżówki z owocami i masą kruszonki, w odrobinę zdrowszej wersji, bo z dodatkiem mąki orkiszowej.
podpłomyki
Bardzo proste i szybkie podpłomyki z zatarem (arabską mieszanką z ziół i sezamu), które nie mogą się nie udać.
ciasteczka z ciecierzycy
Kruche i mocno sezamowe ciasteczka, których głównym składnikiem jest ciecierzyca! Przepyszne i gotowe do jedzenia w maksymalnie 35 minut.
Cudowne, miękkie ciasteczka, mocno cytrynowe, z posmakiem maku. Głównym składnikiem jest tutaj ciecierzyca, której w smaku nie wyczujecie choćbyście nie
Pieczona ciecierzyca, która zastąpi płatki śniadaniowe. W dwóch wersjach smakowych - kakaowej i cynamonowej. Chrupiąca i przepyszna!
Przepyszne, lekko ciągnące pralinki z tylko czterech składników, które są gotowe w parę chwil. Bardzo słodkie i oczywiście bez żadnych
Gotuj pysznie z roślin!
Zapisz się, żeby otrzymywać roślinne inspiracje prosto na swoją skrzynkę!