GOTUJ SEZONOWO – JESIEŃ

zupa z buraka
Przepyszna zupa krem z buraków z dodatkiem imbiru i tymianku, która rozgrzeje Cię w jesienne i zimowe dni!
pasta z bakłażana
Pasta z pieczonego bakłażana, tak pyszna, że znika w dosłownie błyskawicznym tempie. Jest aromatyczna, zdrowa i łatwa do przygotowania, a
dyniowa fasolka
Dyniowa fasolka inspirowana fasolką po bretońsku. Zamiast pomidorów użyłam dyni piżmowej i podkreśliłam jej smak bogatą mieszanką przypraw.
brukselka
Brukselka nie musi być nudna - upieczona z dodatkiem wyrazistego octu balsamicznego i słodkiej żurawiny to coś pysznego!
chrupiący bakłażan
Z pomocą tego przepisu wyczarujecie idealnie chrupiące z zewnątrz i cudownie rozpływające się wewnątrz kawałki bakłażana!
curry z burakiem
Curry o łagodnym, ale bogatym smaku, do którego wykorzystałam dość nietypowy dla tego dania składnik - buraka. Jego delikatna słodycz
dyniowa zapiekanka
Rozpływająca się w ustach zapiekanka, o delikatnym, niemalże maślanym smaku, posypana banalnie prostym do przygotowania domowym parmezanem!
sałatka z czarnym ryżem
Banalnie prosta w przygotowaniu sałatka z czarnym ryżem i letnim akcentem w postaci moreli.
owsianka kalafiorowa
"Owsianka" z kalafiora, która zaskakuje swoim smakiem! Niskokaloryczna, niskowęglowodanowa i bardzo zdrowa.
frytki z kalarepy
Frytki z kalarepy z delikatną panierką z mąki z ciecierzycy, podane z jogurtowym dipem curry. Świetne jako przekąska czy dodatek
Gotuj pysznie z roślin!
Zapisz się, żeby otrzymywać roślinne inspiracje prosto na swoją skrzynkę!