DODATKI

steki z arbuza
Steki z arbuza, czyli pomysł na przyrządzenie arbuza w wersji wytrawnej, który, mimo, że może wydawać się dziwny, jest naprawdę
frytki z kalarepy
Frytki z kalarepy z delikatną panierką z mąki z ciecierzycy, podane z jogurtowym dipem curry. Świetne jako przekąska czy dodatek
sos rabarbarowy
Kwaskowato-słodkawy sos z rabarbaru, który świetnie pasuje do pieczonych warzyw, klopsików szwedzkich, roślinnych "mięs" i wielu, wielu innych rzeczy.
kalafior w sosie słodko-kwaśnym
Lekko chrupiące różyczki kalafiora w gęstym, słodko-kwaśnym sosie z sezamem, posypane posiekaną dymką, czyli pomysł na niecodzienne wykorzystanie kalafiora inspirowany
łososiowa marchewka
Marchewka o smaku wędzonego łososia, która świetnie nadaje się na kanapki, do sałatki czy do makaronów.
komosa ryżowa z rabarbarem i bazylią
Prosty przepis na niecodzienną sałatkę z komosy ryżowej z wykorzystaniem krótko podsmażonego na patelni rabarbaru i świeżych listków bazylii.
młoda kapusta
Wiosenna młoda kapusta na gęsto z koperkiem i wędzoną solą, która nadaje jej wspaniałego aromatu.
ziemniaki
Ziemniaki w kremowym, orzechowym sosie, które smakują po prostu obłędnie! Wielbiciele masła orzechowego - koniecznie musicie wypróbować.
podpłomyki
Bardzo proste i szybkie podpłomyki z zatarem (arabską mieszanką z ziół i sezamu), które nie mogą się nie udać.
zapiekanka ziemniaczana
Zapiekanka z wegańskim, kremowym sosem beszamelowym i chrupiącą warstwą ziemniaczków na górze.