DODATKI Boczniaki à la gyros z tzatzikami Boczniaki udające gyrosa podane z tzatzikami na sojowym jogurcie, czyli tradycyjne mięsne danie w 100% roślinnej wersji! Chrzanowe boczniaki Boczniaki, które można podać na ciepło, na przykład z czarnym ryżem, kaszą czy makaronem, ale również na zimno z pieczywem. Prowansalskie pieczone ziemniaki z lawendą Pieczone ziemniaki, inspirowane prowansalskimi polami lawendy, które wypełnią Twój dom przepięknym zapachem! Siemiezan, czyli wegański parmezan z siemienia lnianego Ten wegański parmezan to świetny sposób na przemycenie do diety super zdrowego siemienia lnianego w przepysznie smakującej formie. Pasta z groszku z bazylią Banalnie prosta do przygotowania pasta z groszku, z dużą ilością bazylii. Świetna na kanapki lub jako dip do warzyw. Pasta z pieczonego bakłażana Pasta z pieczonego bakłażana, tak pyszna, że znika w dosłownie błyskawicznym tempie. Jest aromatyczna, zdrowa i łatwa do przygotowania, a Balsamiczna brukselka z żurawiną Brukselka nie musi być nudna - upieczona z dodatkiem wyrazistego octu balsamicznego i słodkiej żurawiny to coś pysznego! Sałatka ziemniaczana inaczej Kolorowa sałatka ziemniaczana z rzodkiewką, groszkiem, czerwoną cebulą i kwaskowatym, musztardowym sosem na bazie oliwy. Gotowa w 25 minut! Chrupiący bakłażan w sezamowej panierce Z pomocą tego przepisu wyczarujecie idealnie chrupiące z zewnątrz i cudownie rozpływające się wewnątrz kawałki bakłażana! Fava, czyli grecka pasta z grochu asta z grochu, grecka fava, to świetna alternatywa dla hummusu. Może być pastą do kanapek, dipem do warzyw a nawet 1 2 3 4 Next »