DODATKI Pieczona kapusta z porzeczkowym sosem i tahini Pieczona kapusta w sojowej marynacie podana ze słodko-kwaśnym sosem i tahini. Danie niewymagające dużo pracy, a przy tym efektowne. Pol roti – podpłomyk ze Sri Lanki Pol roti, czyli chlebek wywodzący się ze Sri Lanki, który Cię zaskoczy - z mieszanki mąki pszennej i wiórków kokosowych. Najszybsza i najlepsza focaccia bez zagniatania (gotowa w 2 godziny) Delikatna, puszysta, mięciutka, idealna! Focaccia dokładnie taka jak z włoskiej piekarni, która nie wymaga dużo czasu ani pracy. Ćwikła z chrzanem Buraki z chrzanem, które są świetnym dodatkiem niemalże do wszystkiego - warzywnych pasztetów, kanapek, wegańskich wędlin czy kiełbasek, a także Pilaf z granatem i orzechami laskowymi Ryż w aromatycznych przyprawach, z podsmażoną cebulą i czosnkiem, dopełniony kwaśnym granatem i orzechami laskowymi. Brukselka z granatem Delikatnie chrupiąca brukselka z mocno chrupiącymi pestkami granatu i dodatkiem sezamu. Gotowa w 15 minut. Ciecierzyca z porem Przepis, dzięki któremu Twoja ciecierzyca już nigdy nie będzie nudna! Wystarczy 10 minut, por, oliwa i czosnek. Pieczona rzodkiewka z imbirem i sezamem Delikatna, miękka, rozpływająca się w ustach pieczona rzodkiewka z imbirem i dodatkiem podprażonego sezamu. Boczniaki à la gyros z tzatzikami Boczniaki udające gyrosa podane z tzatzikami na sojowym jogurcie, czyli tradycyjne mięsne danie w 100% roślinnej wersji! Chrzanowe boczniaki Boczniaki, które można podać na ciepło, na przykład z czarnym ryżem, kaszą czy makaronem, ale również na zimno z pieczywem. 1 2 3 … 5 Next »