DANIA GŁÓWNE Boczniaki à la gyros z tzatzikami Boczniaki udające gyrosa podane z tzatzikami na sojowym jogurcie, czyli tradycyjne mięsne danie w 100% roślinnej wersji! Fusilli tofunese Fusilli tofunese to wegańska wariacja na temat spaghetti bolognese. Mięso w sosie zastępuje pokruszone tofu. Danie gotowe w 20 minut! Wegańska grochówka 2.0 Grochówka nie potrzebuje dodatku mięsa, żeby była pyszna, a ten przepis jest dowodem na to, że to przyprawy w największym Steki portobello (wegańskie) Soczyste, wegańskie steki z pieczarek portobello w aromatycznej marynacie. Szybkie do przygotowania, świetne z grilla jak i z patelni. Imbirowy krem z buraka Przepyszna zupa krem z buraków z dodatkiem imbiru i tymianku, która rozgrzeje Cię w jesienne i zimowe dni! Dyniowa fasolka nie po bretońsku Dyniowa fasolka inspirowana fasolką po bretońsku. Zamiast pomidorów użyłam dyni piżmowej i podkreśliłam jej smak bogatą mieszanką przypraw. Łagodne curry z burakiem Curry o łagodnym, ale bogatym smaku, do którego wykorzystałam dość nietypowy dla tego dania składnik - buraka. Jego delikatna słodycz Dyniowa zapiekanka makaronowa Rozpływająca się w ustach zapiekanka, o delikatnym, niemalże maślanym smaku, posypana banalnie prostym do przygotowania domowym parmezanem! Makaron z chrupiącym tofubekonem i groszkiem Obłędny makaron z idealnie chrupiącym bekonem z tofu oraz groszkiem, który przygotujesz w nie więcej niż 25 minut! Kotlety na musie z botwiny Roślinne kotlety z ryżu i fasoli podane na musie z botwiny z dodatkiem imbirowej nuty. 1 2 3 … 6 Next »