DANIA GŁÓWNE

zupa z buraka
Przepyszna zupa krem z buraków z dodatkiem imbiru i tymianku, która rozgrzeje Cię w jesienne i zimowe dni!
dyniowa fasolka
Dyniowa fasolka inspirowana fasolką po bretońsku. Zamiast pomidorów użyłam dyni piżmowej i podkreśliłam jej smak bogatą mieszanką przypraw.
curry z burakiem
Curry o łagodnym, ale bogatym smaku, do którego wykorzystałam dość nietypowy dla tego dania składnik - buraka. Jego delikatna słodycz
dyniowa zapiekanka
Rozpływająca się w ustach zapiekanka, o delikatnym, niemalże maślanym smaku, posypana banalnie prostym do przygotowania domowym parmezanem!
makaron z tofubekonem
Obłędny makaron z idealnie chrupiącym bekonem z tofu oraz groszkiem, który przygotujesz w nie więcej niż 25 minut!
kotlety z botwiną
Roślinne kotlety z ryżu i fasoli podane na musie z botwiny z dodatkiem imbirowej nuty.
klopsiki w sosie koperkowym
Obłędne roślinne klopsiki w pysznym sosie koperkowym, które nie wymagają wielu składników ani wiele pracy.
risotto z brokułem
Bardzo proste risotto z brokułem i cytrynową nutą, które zrobisz w 30 minut.
naleśniki z bobem
Proste naleśniki z farszem ze zblendowanego bobu i tofu, które przypominają smakiem ruskie.
makaron z kalarepą
Penne w cudownie kremowym, ostrym, orzechowym sosie z cukinią i kalarepką, którą wykorzystujemy tutaj w całości, z liśćmi!
Gotuj pysznie z roślin!
Zapisz się, żeby otrzymywać roślinne inspiracje prosto na swoją skrzynkę!