BOŻE NARODZENIE Steki portobello (wegańskie) Soczyste, wegańskie steki z pieczarek portobello w aromatycznej marynacie. Szybkie do przygotowania, świetne z grilla jak i z patelni. Balsamiczna brukselka z żurawiną Brukselka nie musi być nudna - upieczona z dodatkiem wyrazistego octu balsamicznego i słodkiej żurawiny to coś pysznego! Idealny soczewicowy pasztet z figową glazurą Perfekcyjny roślinny pasztet ze słodką, figową warstwą na wierzchu. Prosty, szybki i absolutnie przepyszny! Brownies bezglutenowe z polewą kawowo-orzechową Brownies bez glutenu, na bazie ciecierzycy, dyni i mąki gryczanej z przepyszną polewą kawowo-orzechową. Bardzo proste i szybkie ciasto. Pierogi z ziemniakami i cebulą Przepyszne pierogi z ziemniakami i cebulą, które podbiją każde serce. Świetnie smakują zarówno gotowane, jak i podsmażone na patelni. Wegański tofurnik z pomarańczową nutą i polewą kakaową Tofurnik z cienkim orzechowo-kakaowym spodem, pomarańczowo-makową masą z tofu i polewą kakaową. Seledź marynowany w musztardzie, czyli wegański śledź Wegańskie śledzie z selera w octowej zalewie musztardowej z cebulą, które świetnie udają rybę, dzięki dodatkowi pokruszonego arkusza nori. Pasztet fasolowo-komosowy z makiem i gruszką Pasztet warzywny na bazie białej fasoli i komosy ryżowej, z gruszką oraz ze świątecznym akcentem w postaci maku. Bezglutenowa jaglana kutia Bezglutenowa kutia w 20 minut, z kaszą jaglaną zamiast pszenicy, z makiem mielonym bezwysiłkowo w młynku do kawy. Wegański piernik z winem i powidłami śliwkowymi Świąteczny piernik - nie za słodki, przełożony kwaskowatymi powidłami śliwkowymi i polany obłędną polewą czekoladową, a do tego niezwykle prosty 1 2 Next »