BOŻE NARODZENIE

steki portobello
Soczyste, wegańskie steki z pieczarek portobello w aromatycznej marynacie. Szybkie do przygotowania, świetne z grilla jak i z patelni.
brukselka
Brukselka nie musi być nudna - upieczona z dodatkiem wyrazistego octu balsamicznego i słodkiej żurawiny to coś pysznego!
pasztet soczewicowy
Perfekcyjny roślinny pasztet ze słodką, figową warstwą na wierzchu. Prosty, szybki i absolutnie przepyszny!
brownies
Brownies bez glutenu, na bazie ciecierzycy, dyni i mąki gryczanej z przepyszną polewą kawowo-orzechową. Bardzo proste i szybkie ciasto.
Przepyszne pierogi z ziemniakami i cebulą, które podbiją każde serce. Świetnie smakują zarówno gotowane, jak i podsmażone na patelni.
Tofurnik z cienkim orzechowo-kakaowym spodem, pomarańczowo-makową masą z tofu i polewą kakaową.
Wegańskie śledzie z selera w octowej zalewie musztardowej z cebulą, które świetnie udają rybę, dzięki dodatkowi pokruszonego arkusza nori.
Pasztet warzywny na bazie białej fasoli i komosy ryżowej, z gruszką oraz ze świątecznym akcentem w postaci maku.
Bezglutenowa kutia w 20 minut, z kaszą jaglaną zamiast pszenicy, z makiem mielonym bezwysiłkowo w młynku do kawy.
Świąteczny piernik - nie za słodki, przełożony kwaskowatymi powidłami śliwkowymi i polany obłędną polewą czekoladową, a do tego niezwykle prosty