BEZGLUTENOWE

wegański chłodnik
Tradycyjny chłodnik w wegańskiej wersji z dodatkiem obłędnego, wędzonego tofu usmażonego na chrupko. Idealny na letnie, upalne dni.
pieczona kapusta
Pieczona kapusta w sojowej marynacie podana ze słodko-kwaśnym sosem i tahini. Danie niewymagające dużo pracy, a przy tym efektowne.
buraczane klopsiki
Wyraziste w smaku klopsiki na bazie buraka i czerwonej fasoli, podane z delikatnym i aksamitnym sosem.
orzechowe curry
Curry z masłem orzechowym, po prostu! Jeśli jesteś fanem/ką masła orzechowego to koniecznie musisz wypróbować ten przepis.
pieczona owsianka
Pieczona owsianka w formie kostek, wykorzystująca połączenie kokos-malina (które jak wiemy jest nieziemskie).
pieczona owsianka
Fajna alternatywa dla klasycznej owsianki, bardzo prosta do zrobienia i świetnie sprawdzi się w ramach meal prepu!
ćwikła
Buraki z chrzanem, które są świetnym dodatkiem niemalże do wszystkiego - warzywnych pasztetów, kanapek, wegańskich wędlin czy kiełbasek, a także
pilaf z granatem
Ryż w aromatycznych przyprawach, z podsmażoną cebulą i czosnkiem, dopełniony kwaśnym granatem i orzechami laskowymi.
kokosowa zupa
Rozgrzewająca, sycąca, niewymagająca, z prostych składników - zupa kokosowa, której głównym składnikiem jest... fasola!
brukselka z granatem
Delikatnie chrupiąca brukselka z mocno chrupiącymi pestkami granatu i dodatkiem sezamu. Gotowa w 15 minut.