BEZGLUTENOWE Wegański chłodnik ogórkowy z chrupiącym tofu Tradycyjny chłodnik w wegańskiej wersji z dodatkiem obłędnego, wędzonego tofu usmażonego na chrupko. Idealny na letnie, upalne dni. Pieczona kapusta z porzeczkowym sosem i tahini Pieczona kapusta w sojowej marynacie podana ze słodko-kwaśnym sosem i tahini. Danie niewymagające dużo pracy, a przy tym efektowne. Buraczane klopsiki w różowym sosie Wyraziste w smaku klopsiki na bazie buraka i czerwonej fasoli, podane z delikatnym i aksamitnym sosem. Orzechowe curry Curry z masłem orzechowym, po prostu! Jeśli jesteś fanem/ką masła orzechowego to koniecznie musisz wypróbować ten przepis. Owsiane kostki śniadaniowe z kokosem i malinami Pieczona owsianka w formie kostek, wykorzystująca połączenie kokos-malina (które jak wiemy jest nieziemskie). Pieczona owsianka brownie z malinami Fajna alternatywa dla klasycznej owsianki, bardzo prosta do zrobienia i świetnie sprawdzi się w ramach meal prepu! Ćwikła z chrzanem Buraki z chrzanem, które są świetnym dodatkiem niemalże do wszystkiego - warzywnych pasztetów, kanapek, wegańskich wędlin czy kiełbasek, a także Pilaf z granatem i orzechami laskowymi Ryż w aromatycznych przyprawach, z podsmażoną cebulą i czosnkiem, dopełniony kwaśnym granatem i orzechami laskowymi. Zupa kokosowa z fasolą i tymiankiem Rozgrzewająca, sycąca, niewymagająca, z prostych składników - zupa kokosowa, której głównym składnikiem jest... fasola! Brukselka z granatem Delikatnie chrupiąca brukselka z mocno chrupiącymi pestkami granatu i dodatkiem sezamu. Gotowa w 15 minut. 1 2 3 … 11 Next »