BEZGLUTENOWE Boczniaki à la gyros z tzatzikami Boczniaki udające gyrosa podane z tzatzikami na sojowym jogurcie, czyli tradycyjne mięsne danie w 100% roślinnej wersji! Chrzanowe boczniaki Boczniaki, które można podać na ciepło, na przykład z czarnym ryżem, kaszą czy makaronem, ale również na zimno z pieczywem. Fusilli tofunese Fusilli tofunese to wegańska wariacja na temat spaghetti bolognese. Mięso w sosie zastępuje pokruszone tofu. Danie gotowe w 20 minut! Chrupiący groch Zdrowsza, chrupiąca przekąska do wieczornego filmu lub serialu. Wymaga tylko namoczenia grochu przez parę godzin i podsmażenia go na patelni. Steki portobello (wegańskie) Soczyste, wegańskie steki z pieczarek portobello w aromatycznej marynacie. Szybkie do przygotowania, świetne z grilla jak i z patelni. Sałatka z fenkułem i burakiem w kardamonowym sosie Niecodzienna sałatka, w której słodkawy burak, anyżkowy fenkuł, gorzkawe orzechy włoskie oraz kardamon łączą się w niezwykłą całość! Prowansalskie pieczone ziemniaki z lawendą Pieczone ziemniaki, inspirowane prowansalskimi polami lawendy, które wypełnią Twój dom przepięknym zapachem! Siemiezan, czyli wegański parmezan z siemienia lnianego Ten wegański parmezan to świetny sposób na przemycenie do diety super zdrowego siemienia lnianego w przepysznie smakującej formie. Pasta z groszku z bazylią Banalnie prosta do przygotowania pasta z groszku, z dużą ilością bazylii. Świetna na kanapki lub jako dip do warzyw. Imbirowy krem z buraka Przepyszna zupa krem z buraków z dodatkiem imbiru i tymianku, która rozgrzeje Cię w jesienne i zimowe dni! 1 2 3 … 10 Next »