BEZGLUTENOWE

boczniaki gyros
Boczniaki udające gyrosa podane z tzatzikami na sojowym jogurcie, czyli tradycyjne mięsne danie w 100% roślinnej wersji!
boczniaki
Boczniaki, które można podać na ciepło, na przykład z czarnym ryżem, kaszą czy makaronem, ale również na zimno z pieczywem.
tofunese
Fusilli tofunese to wegańska wariacja na temat spaghetti bolognese. Mięso w sosie zastępuje pokruszone tofu. Danie gotowe w 20 minut!
chrupiący groch
Zdrowsza, chrupiąca przekąska do wieczornego filmu lub serialu. Wymaga tylko namoczenia grochu przez parę godzin i podsmażenia go na patelni.
steki portobello
Soczyste, wegańskie steki z pieczarek portobello w aromatycznej marynacie. Szybkie do przygotowania, świetne z grilla jak i z patelni.
sałatka z fenkułem
Niecodzienna sałatka, w której słodkawy burak, anyżkowy fenkuł, gorzkawe orzechy włoskie oraz kardamon łączą się w niezwykłą całość!
pieczone ziemniaki
Pieczone ziemniaki, inspirowane prowansalskimi polami lawendy, które wypełnią Twój dom przepięknym zapachem!
wegański parmezan
Ten wegański parmezan to świetny sposób na przemycenie do diety super zdrowego siemienia lnianego w przepysznie smakującej formie.
pasta z groszku
Banalnie prosta do przygotowania pasta z groszku, z dużą ilością bazylii. Świetna na kanapki lub jako dip do warzyw.
zupa z buraka
Przepyszna zupa krem z buraków z dodatkiem imbiru i tymianku, która rozgrzeje Cię w jesienne i zimowe dni!